Esport

Esport er i stærk vækst hvad angår popularitet og sponsoratindtægter – ikke kun i Danmark men det er blevet et verdensomspændende fænomen. Esport spillere konkurrerer i flere turneringer om gevinster på flere millioner dollars, og flere danske virksomheder og topklubber er også gået ind i sporten. Deriblandt F.C. København, Nordisk Film, OB, FC Midtjylland og senest AaB. De vil konkurrerer i Fifa, CS:GO samt Dota 2.

I 2017 vil e-sport have en fanskare på størrelse med Amerikansk fodbold. I 2016 var esport publikummet på 89 millioner, og i 2017 vil tallet formentlig stige til 145 millioner. Derudover vil 190 millioner publikummer se esport begivenheder til forskellige turneringer.

Indtægterne til esport er i 2016 estimeret til at være 194 millioner dollars, og forventes at stige til 465 millioner dollars i 2017. 1

Hvad er Esport betting?

Esport er et udtryk for en elektronisk sport, der udøves på konkurrenceplan. Tidligere er e-sport blevet betragtet som et niche område, men er i dag vokset eksplosivt både for den “casual gamer” samt for den professionelle esport spiller. Esport betting er i dag vokset så kraftigt, at den allerede overgår væddemål på badminton og cykling. Fra 2014 til 2016 er der sket en femdobling i værdien af gambling på computerspil som League of Legends og Counter-Strike. Administrerende direktør for Danske Licens Spil venter, at e-sport i 2025 vil være i top-3 eller top-4 over de største odds aktiviteter.

Esport betting tips

Som tidligere beskrevet er esport og betting på esport i markant fremgang. Ligeledes er der lige nu konstant websites, der dukker op med forslag og råd omkring esport betting tips. Da gambling på esport stadig er i sin begyndelse, kan der være gode fiduser at hente. Det skyldes at nogle af de forskellige bookmakere givetvis vil komme til at skabe større værdi i nogle af de forskellige esport odds, end man f.eks. ser med fodbold. At finde værdi i de forskellige esport betting tips kræver selvfølgelig en solid viden på området.

Under punktet spilforslag arbejder vi lige nu på at samle 3 forskellige spilforslag fra forskellige udbydere. På den måde får man flere vinkler og mere troværdighed ind i sin bedømmelse, når man skal placere sit væddemål på en esport begivenhed.

Danske Esportsstjerner

Generelt klarer vi os i lille Danmark godt på den internationale e-sports scene. Esport Danmark har blandt andet den unge Søren Bjerg, der spiller på et internationalt og anerkendt League og legends hold (LOL) Team SoloMid (TSM). Til dagligt bor han USA, hvor han på kort tid har opnået stjernestatus indenfor gaming. I øjeblikket har han flere følgere på Twitter end Christian Eriksen og Nicklas Bendtner tilsammen! På den kendte e-sports streamingtjeneste Twitch har han f.eks. mere end 1,2 mio. følgere. Det gør ham til den mest kendte e-sportsstjerne på nuværende tidspunkt. Historien om Søren Bjerg er fortællingen om den grimme ælling der blev til en svane. Ifølge et tidligere interview i EB.dk, blev han mobbet så meget i skolen, at forældrene til sidst følte sig nødsaget til at tage ham ud af skolen. I stedet lod ham spille fuld tid for en periode, mens de ledte efter en ny skole. De mange timer foran skærmen bar dog frugt, og han blev som 16 årig optaget på det danske e-sports hold Copenhagen Wolves.

I den knapt så voldelige ende, kan vi også bryste os af en verdensmester i FIFA. Her vandt Mohamad Al-Bacha i 2016 den 12. udgave af FIFA Interactive World Cup. Tidligere har også en anden dansker vundet FIFA mesterskaberne. August “Agge” Rosenmeier spiller stadig FIFA på et professionelt niveau.