Esport ordbog

Ligesom der indenfor sprog er egnsbestemte dialekter, er der også store forskelle på hvordan udtryk og vendinger bruges indenfor esport. Der kan være forkortelser og slang der er anderledes fra gamer til gamer og fra hold til hold. Visse udtryk og forkortelser går dog igen og er næsten universelle vad enten du er bosat i Danmark eller USA. F.eks. ord som: Good game (GG) eller Strat der er en forkortelse af strategi. Nedenfor har vi listet de ord og forkortelser, som vi mener kan have en vis værdi for nytilkomne spillere indenfor esport.

Ace: Hvis en spiller dræber alle modstanderens spillere.

Aim-punch: Bliver man beskudt uden kevlar, så vil sigtekornet ryste.

Aggro: Et udtryk der refererer til en spillestil, der er mere offensiv end defensiv. F.eks. That Aggro is hard to stop.

Bait: Afleder to spillere på samme hold modstanderens opmærksomhed ved f.eks. at den ene spiller stjæler modstanderes opmærksomhed alt imens den anden medspiller skyder modstanderen.

Buff: Betyder at du optanker mere power til din karakter.

Cheese: En strategi der forsøger at udnytte spillet på et uretfærdig eller irriterende måde. Der bliver set ned på spillere der spiller cheesy.

Caster: En caster er en der kommenterer et spil. Casteren fokuserer primært på at kommentere andre spilleres måde at spille på.

Dennis: Et navneord der primært er brugt i spillet Hearthstone: Heroes of Warcraft. En Dennis er, en der er ny i spillet og endnu ikke helt forstår de fundamentale ting ved spillet. En “Dennis” kan derfor lave dumme og sjove beslutninger undervejs, som ofte er til morskab for modspilleren.

Gank: Et udtryk der specielt bruges i League of Legends og Dota. På engelsk kunne udrykket lyde “getting ganked” som betyder at nogle prøvede at dræbe dig hurtigt og effektivt. Der kunne f.eks. være tale om et overraskelsesangreb.

Meta: En forkortelse af metagame. Bruges som vending når man er i en dominerende periode af spillet.

Strat: En forkortelse for strategi.

Streamer: Giver næsten sig selv. Modsat almindelig streaming man kan se fra de store kampe, er der her dog tale om en spiller der streamer sig selv og lægger det ud så andre kan se ham/hende spille. Det er både amatører og professionelle gamere der lægger videoer ud.

Twitch: Det største navn og tjeneste når det gælder streaming af esport. Tidligere hed det Justin.TV, men ændrede i 2011 navn til Twitch, for at fokusere udelukkende på esport. Hvis man vil opbygge et stort navn inden for esport, er det et must at have en kanal på Twitch.