FIFA 17

FIFA esport er endnu en mindre sportsgren indenfor esport genren, men dens popularitet forventes at vokse i de kommende år. FIFA fodboldserien er en række computerspil, der årligt er blevet udgivet siden 1994. Spillet er udgivet af amerikanske Electronic Arts under navnet EA Sports og udviklet af EA Canada. FIFA 17 er til dato det nyeste spil. FIFA opdateres årligt med blandt andet forbedret grafik og gameplay. Desuden frigives spillet typisk sidst på året med de nyeste hold og spiller opdateringer i forhold til de forskellige ligaer i Europa, Sydamerika og USA.

GAMEPLAY

Der er flere features som er blevet opdateret og forbedret i forhold til FIFA 16. Det drejer sig om følgende:

Dødbolde

Du har ved dødboldsituationer en mere aktiv rolle. Ved straffespark, hjørnespark og frispark har man en større kontrol og frihed over situationen.

Fysiske spil

Der er nu endnu større frihed i interaktioner en-mod-en, hvor bolden er i spil. Du har derfor mulighed for at gøre en større forskel i en-mod-en situationer i kamp om bolden.

Angrebs spil

FIFA 17 giver nu spilleren flere måder i det offensive spil til at skabe chancer og afslutte på.

Intelligens

FIFA har udviklet et nyt system, der forbedrer måden, hvorpå spillerne interagerer, reagerer og bevæger sig på uden bolden. Spillerne og spillet er mere flydende og spillet ses mindre hakkende sammenlignet med FIFA 16.

MAPS

De forskellige stadions ligner tro kopier af de rigtige og tilskuerne begynder at blive endnu mere realistiske i forhold til FIFA 16.

LYD

Der er rigtig flot kommentator lyd og baggrundsstøjen fra tilskuerrækkerne er med til at gøre spillet realistisk. Kommentatorerne har fået flere replikker og skrues der op for lyden får man en fornemmelse af selv at være til stede på stadion.

GRAFIK

Grafikken er flot og skarp. Som med gameplayet er her også sket forbedringer siden FIFA 16.

PLATFORM

Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One, Playstation 3, Xbox360.

AWARDS

Har været nomineret til følgende awards, men ikke vundet:

  • Satellite Award for bedste sports- eller væddeløbsspil i 2017
  • Empire Award for Best Video Game i 2017
  • The Game Award for bedste sports- og racing-spil i 2016

FIFA odds

FIFA odds er endnu en af de mindre spil hvad angår betting, og udvalget hos bookmakerne er begrænset. Det betyder at der ikke udbydes ret mange FIFA odds kampe på daglig basis hos bookmakere med dansk spillelicens. Spillets popularitet blandt gamere og klubber kunne tyde på at dette snart vil ændre sig. FIFA betting udbydes som sagt ikke så meget hos de forskellige bookmakere. Du kan læse vores esport bookmaker anmeldelser her på siden for at finde de bedste. Den korte konklusion er at udvalget generelt er størst hos Danske Spil, Unibet og bet365. Læs mere under Esport Bookmaker sektionen.

FIFA ESPORT

FIFA esport, set med danske øjne, er en succes historie. Det skyldes blandt andet danske Mohamad Al-Bacha, der vandt FIFA Interactive World Cup i 2016. Det svarer indenfor esporten til verdensmesterskabet for fodbold landshold. Tidligere har Danmark også vundet FIFA esport turneringen i 2014 i form af August Rosenmeier.