Dota 2

Dota 2 er et meget populært spil, hvor op imod 800.000 dagligt spiller samtidig – på månedbasis over 13 millioner spillere. Indenfor esport betting er det på nuværende tidsspunkt det største spil efterfulgt af cs go. Dota 2 betting er en million forretning for bookmakere verden over, og der laves væddemål som aldrig før.

Dota2 et computerspil af slagsen kaldet et multiplayer online battle arena (MOBA). Det blev udgivet i juli 2013, som et gratis spil til Microsoft Windows. Det er en efterfølger til Defence of the Ancients (DotA), og en modificering af Warcraft 3.

Dota 2 er, som CS:GO, i flere lande tilgængeligt via Valve Corporations egen service Steam

GAMEPLAY

Spillet spilles med 2 hold af hver 5 spillere. Hvert hold har en “Ancient”, der er hjertet af holdets base i Dota2. Det hold der ødelægger modstanderens “Ancient”, når et hvis antal mål er fuldført, vinder spillet. Alle styrer deres egen “Hero” karakter, som løbende sigter mod at skaffe sig bedre genstande, stige i level og bekæmpe modstanderens hold indtil sejr. Læs mere her eller se video nedenfor fra TV 2 ZULU forklaret af NOOB Jasper Ritz

Hvis I gerne vil gense Jaspers forklaring af Dota 2s regler, så kan I se med her! 🙂

Opslået af ESport på Zulu på 15. september 2015

MAPS

The in-game map er en stor bane der er delt i to. En halvdel til the Radiant og en halvdel til the Dire. Det er dog muligt i custom games selv at opbygge sin egen bane i en af de community brugerdefinerede baner. Nedenfor ses et kort over en bane i Dota 2.

Dota 2 MAP på esporttips.dk. Betting, spilforslag og meget mere
Green area=the Radiant side, Dark area= the Dire side, Rødt kryds= Ancient, Blå prik = Tower

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LYD

Dota 2 har uden tvivl nogle af de bedste og mest avancerede lyde af noget andet computerspil. Lyden er gennemført til mindste detalje, hvilket er med til give spillet et unikt udtryk.

GRAFIK

Benytter Valve Corporation 3D spil venerable Source engine. Den sikrer modularitet og fleksibilitet samt giver spillet en dyb flot detaljeringsgrad. Karaktererne og miljøet er tegnefilmsagtig men i mindre grad i forhold til League of Legends. Der er rig mulighed for at skrue op og ned for detaljeringsgraden fx kvaliteten af skygger, vand, teksturer med mere.

PLATFORM

Microsoft Windows, Mac OS og Linux

AWARDS

Dota 2 bliver af flere anmeldere rost for et indbydende gameplay og en høj produktionskvalitet, men også kritiseret for at være svært at lære samt et ugæstfri spilfællesskab. Det har vundet flere priser og deriblandt:

  • Esport of the year awards af PC Gamer and OnGamers i 2013
  • Best PC Game of 2014 GameTrailers
  • Best PC Strategy & Tactics Game, Best PC Multiplayer Game af IGN
  • Best MOBA til Global Game Awards 2015.

Dota 2 odds 

Dota 2 betting udbydes hos stort set alle udbydere. Da Dota 2 er et af de mest spillede spil blandt gamere og Dota 2 betting samtidig er kæmpe stort, må både producenten og bookmakere være godt tilfredse. Som med meget andet spil indenfor esport er odds på Dota 2 også i fremgang. Dota 2 odds udgør i alt 18% af det samlede spil på esport, hvilket gør Dota 2 til det tredje mest omsatte spil, når det gælder betting spil indenfor esport odds.

Dota 2 betting – hvilken bookmaker?

Dota 2 betting udbydes hos langt de fleste bookmakere, men der er forskel på udbudet af specials og dota 2 odds. Se bookmaker anmeldelser under Esport Bookmaker her på siden for at læse hvem vi anbefaler. Er du interesseret i den korte konklusion på hvem der udbyder den bedste Dota 2 betting, så tjek Danske Spil eller bet365.

ESPORT TURNERINGER DOTA 2

Nedenfor præsenteres alle E-sport Dota 2 turneringer i 2017.

FraTilTURNERINGVINDER
28-okt29-oktESL One Hamburg 2017
07-aug12-augThe International 2017
21-jul22-junDreamLeague Sæson 7
05-jul09-julMars Dota 2 League 2017
14-jun18-junDOTA Summit 7 Virtus.pro
04-jun11-junEPICENTER 2017 Team Liquid
30-maj03-junZOTAC Cup Masters Newbee
25-maj28-majThe Manila Masters Evil Geniuses
18-maj21-majStarLadder i-League Invitational #2Team Liquid
24-apr30-aprThe Kiev Major 2017OG
27-mar04-aprDota 2 Asia Championships 2017Invictus Gaming
23-feb26-febStarLadder i-League StarSeries Sæson 3Team Liquid
20-jan22-janDota Pit League Season 5Evil Geniuses
12-jan15-janWorld Electronic Sports Games 2016TNC Pro Team
6-juni08-janESL One Genting 2017Digital Chaos

The International (Årligt afholdes der en turnering ved navnet The International. I 2015 vandt Evil Geniuses fra USA The International 5, den største esport gevinst nogensinde på $6,634,661 USD. The International 6 (TI6) slog dog den rekord, da Wings Gaming vandt over 9 millioner USD. Turneringen bliver set af flere millioner seer verden over)

Majors (Turnering sponseret af Valve med begyndelse i 2015. Officielt kendt som Dota Major Championships)

 

The Summit (LAN event der afholdes af Beyond The Summit årligt i Los Angeles. I 2017 kaldes turneringen The Summit 7)