E-sport stormer frem i Danmark

Havde du for ti år siden bildt en tilfældig ven eller bekendt ind, at det at se på voksne mænd spille FIFA eller Counter-Strike mod hinanden, ville være lige så populært som at se rigtig sport, så ville du nok være blevet grint af. Men scenariet er nu mere eller mindre blevet en realitet. E-sporten stormer nemlig frem. Og nu også i Danmark. Men hvad har ført til denne udvikling, og hvad kan vi forvente os i fremtiden?

Forum er proppet – til det helt store fodboldarrangement

Kampen skal til at fløjtes i gang. Det er Brøndby mod FCK, og tilskuerne er samlet på tribunerne. Stemningen er intens. Men hvor befinder vi os egentlig? På Brøndby Stadion? Nej. Så må det vel være i Parken, ikke? Heller ikke.

Vi er faktisk i Forum i stedet. Og kampen foregår virtuelt. Der er tale om et stort FIFA-arrangement. Den danske turnering, eSuperligaen, har allerede slået sit navn fast, og tiltrækker nu enorme mængder af tilskuere. Dette er blot et blandt mange symptomer på den stigende interesse for e-sport i Danmark. Også store kendte spil som Counter-Strike, Call of Duty og Halo formår at skabe begejstring blandt e-sportsfans verden over. Og det er der en helt særlig grund til.

E-sport er intenst og konkurrencepræget

Når du er tilskuer til e-sport, eller selv deltager i kampene for den sags skyld, så føler du nemlig en helt særlig intensitet, som helt klart matcher den du føler i den “rigtige” sport. Ligesom tilfældet er i netop den såkaldte rigtige sport, så kan du også med hård træning blive god til dit favorit-esports-spil, og generelt er e-sport ganske enkelt som skræddersyet til vores moderne teknologiske tidsalder.

Branchen gløder i Danmark

I Danmark har man også været hurtige til at kaste sig over denne spændende nye branche. Der er således oprettet ligaer såsom den før omtalte eSuperligaen, og man har endvidere formået at tiltrække store events som BLAST Pro Series. Flere Superligaklubber har endvidere oprettet e-sports-afdelinger, og endelig er flere TV-kanaler også begyndt at vise kampe og turneringer i bedste sendetid.

Branchen forventes at fortsætte væksten

Der er kun få der sætter spørgsmålstegn ved, at branchen kommer til at fortsætte væksten fremover. Flere danske hold klarer sig godt internationalt, og det gør det blot endnu mere interessant for sponsorer at kaste sig over.

Endvidere er betting på e-sport også blot i sin spæde fase, og her forventes der også at ske en eksplosiv udvikling i årene frem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*